appleipados
iPadOS er langt bedre til multitasking enn iOS var på iPad, men vi er enige i at grensesnittet kunne vært langt mer intuitivt.

Annonse


Vi er enige i at iPadOS er kronglete – er dette den beste løsningen?

iPadOS 13-multitaskingen er “forvirret og forvirrende” ifølge Ian Williamson.

iPadOS-grensesnittet må bli lettere å jobbe hurtig med

Williamson har tenkt endel på hvorfor og prøvd å finne en løsning for å gjøre det enklere å jobbe med flere apper samtidig i iPadOS.

Må du fremdeles tenke litt på hva man skal gjøre for å utføre visste oppgaver i iPadOS? Du er neppe alene.

Dette er problemer med iPadOS – slik ser han for seg å løse dem

Han mener det er rart at iPadOS fungerer slik at man må dra et app-ikon fra app-raden for både å starte, og fjerne dem fra samme område, og at det er for vanskelig å aktivere app-flytting (du har sikkert merket det selv: man holder enten for kort eller for lenge).

Annonse


Det er også et problem ifølge Williamson at det er vanskelig å se hvilken app som er i fokus ved bruk av tastatur – det må vi si oss enige i.

Det han har designet seg frem til er en virtuell knapp i app-raden som kan brukes til å flytte en app til siden for å gjøre plass til en til.

Om man ikke plasserer en app til på skjermen, forblir iPadOS-skrivebordet synlig, så man kan jobbe som vanlig og enkelt laste en app til. Det er også gjort forbedringer i forhold til hvordan varsler fungerer med to apper oppe.

Se selv – en forbedring eller ikke?

Annonse


Annonse


Annonse