Apple Kina
Apple tar ingen sjanser i kampen mot videre spredning av coronaviruset.

Annonse


Apple stenger all virksomhet i Kina frem til 9. februar

Apple har bestemt seg for å stenge ned alle kontorer, butikker og supportavdelinger i Kina frem til 9. februar.

Selskapet sier at avgjørelsen er tatt som et «føre var»-tiltak og at den er basert på ferske råd fra ledende helseeksperter.

Kan påvirke iPhone 9/SE 2-produksjonen

Coronaviruset, som først og fremst har rammet Kina, men også flere land i resten av verden – Sverige inkludert – har skapt hodebry for en rekke teknologiselskaper som opererer i det asiatiske landet. Huawei har blant annet måttet avlyse en planlagt utviklerkonferanse og det spekuleres i at iPhone 9/SE 2-produksjonen kan bli forsinket som følge av utbruddet.

Nintendo har allerede bekreftet at produksjonen av Nintendo Switch er påvirket av coronaviruset.

Annonse


Aktører innenfor andre bransjer har også valgt å gjøre drastiske tiltak. Både Honda og Nissan har evakuert alle sine arbeidere fra Wuhan, millionbyen der utbruddet startet. Starbucks har på sin side stengt flere enn 2 000 utsalgssteder i Kina i påvente av å få kontroll over situasjonen.

Les også: Tesla-eiere i Kina får lade gratis

Får ikke reise til Kina

Apple har også lagt begrensninger på deres ansattes reiser til Kina. I tillegg sier selskapet at rengjøring av Apple-butikkene i Kina intensiveres og at helsetilstanden for ansatte i butikkene overvåkes nøye.

Så langt er over 200 mennesker døde i Kina som følge av epidemien. På verdensbasis skal minst 10 000 personer være smittet av viruset. Flere flyselskaper, SAS inkludert, har nå stanset sine flyvninger til Kina.

Kilde:
Bloomberg