USB-C EU
EU-kommisjonen bes nå om å vedta nye ladeport-regler innen juli.

Annonse


Massivt EU-flertall for forslag om standard ladekabel

Tidligere denne måneden ble det kjent at Europa-parlamentet ønsker å tvinge produsenter til å bruke en standard ladeløsning i hverdagslig elektronikk, slik som smarttelefoner og nettbrett.

Planen ruller videre

I går gikk EU-instansen videre med denne planen. Europa-parlamentet har nå bedt EU-kommisjonen om å vedta nye regler innen juli.

Det skjer kort tid etter at Apple gikk ut offentlig og advarte mot forslaget.

– Regulering som tvinger komformitet i tilkoblingstyper kveler innovasjon, uttalte Cupertino-selskapet.

Annonse


Mener det haster

Vedtaket ble fattet med 582 stemmer for og 40 stemmer mot. EU går altså nå inn for å tvinge produsentene til å bruke en standard ladeport I Europa. Medlemmer i parlamentet mener at det haster med å få på plass nye regler. Parlamentet har tidligere oppfordret produsenter til å bruke en standard ladeport, men nå mener EU-organet at oppfordring ikke er nok.

Enklere hverdag og mindre forsøpling

Årsakene til at EU-parlamentet vil ha en standardisert løsning begrunnes med at det vil redusere forsøpling og gjøre hverdagen enklere for folk.

Parlamentet adresserte også Apples påstand om at en slik lovendring kan «kvele innovasjon».

«Kommisjonen skal – uten å tukle med innovasjonen – forsikre at lovverket for en felles lader blir gransket regelmessig. Den tekniske progresjonen skal tas i betraktning og det skal forsikres at eksisterende teknologier forbedres og at nye teknologier utvikles»,

Parlamentet ba EU-kommisjonen om å fokusere på trådløs lading og sørge for at laderne ikke begrenses til spesielle merker og enhetstyper.

Hva nå, Apple?

Apple gikk selv over til USB-C med sin iPad Pro i 2018. MacBook Pro fikk USB-C i 2016. Men selskapet har hittil nektet å gjøre den samme endringen for sine iPhone-enheter. Ifølge Ming-Chi Kuo kan Apple ende opp med å fjerne USB-C fra iPhone i 2021.

Mange Android-produsenter har allerede gått over til USB-C.

KIlde:
Reuters

Annonse