Apple iPhone 11
IPhone 11-salget bidro til at Apple ble vinneren i fjerde kvartal 2019.

Annonse


Apple overtok førsteplassen fra Samsung

Apple har hatt et svært vellykket fjerde kvartal – selskapet tjente svimlende 840 milliarder kroner i løpet av oktober, november og desember.

Snek seg forbi

Rekordkvartalet førte til at Apple gikk forbi Samsung på listen over antall solgte enheter. I fjerde kvartal 2019 var Apple den bestselgende produsenten i verden, hevder Strategy Analytics og en rekke andre analyse-selskaper.

Apple kapret 18.9 prosent av markedsandelene takket være iPhone 11-lanseringen. Dermed hadde Cupertino-giganten en markedsandel på en halv prosent mer enn Samsung.

Både den rimeligere iPhone 11-prissettingen og høyere etterspørsel i Asia og Nord-Amerika pekes på som årsaker til veksten. Apple skal ha levert 70.7 millioner enheter i fjerde kvartal 2019. I samme kvartal året før var tallet 65.9 millioner. Det tilsvarer en økning på syv prosent.

Annonse


Samsung solgte færre telefoner

Samsung opplevde på sin side et svakere kvartal enn forventet, trolig grunnet et fallende brikkesalg. Likevel rapporterer Samsung om syv prosent inntektsøkning sammenlignet med samme periode året før. Samsung skal ha solgt 68.8 millioner enheter i fjerde kvartal 2019. I fjerde kvartal 2018 var dette tallet på 69.3 millioner.

Men ser man hele 2019 under ett er det ikke Apple eller Huawei som vinner. Den plassen kapret Samsung, etterfulgt av Huawei. Apple må ta til takke med tredeplassen året sett under ett.

Svakere Huawei-kvartal

Men Huawei opplevde en nedgang i fjerde kvartal i fjor. Den kinesiske produsenten skal ha levert 56 millioner smarttelefoner i løpet av fjerde kvartal, en nedgang på syv prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal året før da de solgte 60.5 millioner. Selskapets globale markedsandel sank også fra 16 til 15 prosent iløpet av kvartalet.

Det totale salget falt

Det totale smarttelefonsalget falt med ca 1 prosent i 2019, sammenlignet med 2018. På verdensbasis skal det ha blitt solgt 1.4 milliarder enheter.

Tallene for Apples salgstall er kun estimater – dette skyldes at selskapet ikke oppgir offisielle salgstall for iPhone lenger. Det er derfor greit å ha med i bakhodet i slike saker.

Kilde:
Strategy Analytics

Annonse


Annonse


Annonse