apple-patent-caltech
Apple er den som må betale mest til Caltech etter brudd på patentene deres – over syv milliarder i norske kroner må de punge ut.

Annonse


Apple må punge ut syv milliarder til Caltech for WiFi-patentbrudd

I 2016 gikk California Institute of Technology til sak mot Apple og Broacom der de to selskapene ble beskyldt for patentbrudd relatert til WiFi-teknologi.

Patentbruddene skal ha skjedd mellom 2006 og 2012.

De to er nå beordret til å betale i overkant av én milliard dollar totalt, der Apple står for 838 millioner dollar. Selskapet har ifølge Bloomberg planer om å anke saken.

Tre av fire patenter misbrukt

Patentene skal ha tatt sikte på å beskytte bruken av IRA/LDPC-koder for å forenkle encoding/decoding i forbindelse med overføring av data. Teknologien skal i Apples tilfelle ha blitt benyttet i WiFi-standardene 802.11n og 802.11ac som på et tidspunkt har vært støttet på iPhone, iPad, iPod Touch, Mac og flere Apple-enheter.

Annonse


Tre av totalt fire patenter Caltech skal ha brakt opp i retten, har blitt brukt av Apple ifølge sakens jurymedlemmer.

I rettergangen skal Apple ha argumentert med at Caltech ikke har gjort krav på erstatning tidsnok ettersom dette burde ha blitt gjort i 2016. I tillegg påpekte de at Caltech selv ikke utvikler eller bruker – eller selger for den saks skyld – produkter med de gjeldende patentene.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse