Google opptak samtaler
En ny opptaksfunksjon kommer snart til Googles Phone-app.

Annonse


Snart kan du gjøre opptak av samtaler i Android, men det er ikke alt…

For et par uker siden skrev vi at Google vurderer å gi deg muligheten til å gjøre opptak av telefonsamtaler i Android.

XDA Developers hadde da funnet referanser til en slik funksjon i kildekoden til Googles Phone-app på en Pixel 4-telefon. Folkene bak nettstedet har nå klart å aktivere funksjonen i versjon 44 av appen.

Kan deles som .Wav-fil

Når funksjonen rulles ut vil brukere se en «Record»-knapp i grensesnittet under samtaler, både i innkomne og utgående anrop. Trykker man på knappen settes opptaket i gang, og et trykk til stopper opptaket. Etterpå kan du lytte tid lydopptaket via samtaleloggen. Via en dedikert knapp kan du også dele lydopptaket som en .WAV-fil.

Saken fortsetter under bildet.

Annonse


Transkriberer samtalene dine

Men det vi ikke visste om funksjonen da vi omtalte den tidligere i januar, var at den også inkluderer en annen stilig funksjon. Appen kan nemlig transkribere samtalene dine slik at du får dem i skriftlig form. Sannsynligvis bruker appen den samme teknologien som Google Recorder-appen.

Å gjøre opptak av samtaler på Android var tidligere mulig via tredjepartsapper. Det fantes nemlig et uoffisielt opptaks-API som gjorde det mulig for utviklere i implementere slik funksjonalitet. API-et ble imidlertid fjernet av Google da Android 6.0 Marshmallow ble lansert. 

Google valgte senere å slå hardt ned på apper som forsøkte å lure seg rundt begrensningene selskapet innførte. I fjor avslørte Google at de vurderte å lansere et offisielt opptaks-API. 

«Det er noe vi ønsker å adressere i fremtidige versjoner av Android. Men på grunn av sikkerhet og personvern-implikasjoner, er det ikke noe vi kan levere til Q-lanseringen», sa en Google-talsperson i april i fjor.

Motparten blir varslet

Å gjøre opptak av telefonsamtaler fører med seg flere etiske og rettslige problemstillinger. Ifølge XDA Developers vil du, når du aktiverer funksjon, bli presentert for en dialogboks som minner deg på at det mange steder kreves samtykke av begge parter før et opptak settes i gang. Interessant nok har Google implementert en ekstra mekanisme som sørger for at motparten blir varslet når et opptak begynner.

Hvilke telefoner som får den nye funksjonen vites ikke, men trolig er det Googles egne Pixel-telefoner som står først i køen. Xioami, som nå har kunngjort at alle fremtidige telefoner skal leveres med Googles Phone-app forhåndsinstallert, vil også være langt fremme i køen. Xiaomi har allerede gjort det klart at Phone-appen skal leveres med alle telefoner som selges i Europa.

Kilde:
XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse