Hopp til navigasjon Hopp til innhold
(Ill.: Skjermdump )

Facebook har rullet ut nytt verktøy – endelig kan du slette denne informasjonen

Gir deg litt mer kontroll.

I 2018 lovte Facebook at brukere skulle få muligheten til å slette det selskapet vet om deg gjennom sine tilkoblinger til apper og nettsider. Når du besøker en nettside som har en tilknytning til Facebook, for eksempel via en liker-knapp, mottar sosiale mediergiganten informasjon om deg.

Men denne informasjonen kan du nå endelig slette. Funksjonen har vært testet i noen land allerede, men nå er den rullet ut bredt.

Må lære seg alt på nytt

Da Mark Zuckerberg annonserte funksjonen for to år siden, ble den omtalt slik:

«Du vil kunne se informasjon om apper og nettsider du har samhandlet med, og du kan fjerne denne informasjonen fra kontoen din. Du kan til og med velge at denne informasjonen ikke skal lagres på kontoen din».

Zuckerberg sammenligner dette med å slette cookies, cache og nettleserloggen. En konsekvens av å slette denne informasjonen er at Facebook blir nødt til å lære seg alt om deg og dine interesser og preferanser på nytt.

Slik gjør du det

Verktøyet har fått navnet «Off-Facebook Activity».

«Dette er et nytt verktøy som gir deg mer kontroll over dine data. Kontroll er viktig for deg, spesielt når det kommer til data. Derfor ser du nå endringer når det gjelder hvordan du ser og styrer informasjonen din på Facebook. Se en oppsummering av informasjonen som Facebook mottar om din aktivitet på andre apper og nettsider. Hvis du vil kan du fjerne denne informasjonen fra kontoen din».

Du finner det nye verktøyet via Innstillinger og personvern –> Snarvei for personvern –-> Annonsepreferanser.

En komplett guide som viser deg hvordan du styrer dataene dine, finner du her.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: facebook, off-facebook activity, personvern