windows-microsoft-oppdatering
Microsoft lover en oppdatering til Windows 7 som fikser et problem med valg av bakgrunnsbilde.

Annonse


Microsoft ikke helt ferdig med Windows 7 likevel, tvinges til å gjøre én siste oppdatering

Etter elleve fine år måtte Microsoft se seg nødt til å offisielt stanse støtten for Windows 7 for to uker tilbake. Før de gjorde dette så ga de ut det som skulle bli den aller siste offentlige oppdateringen for operativsystemet, men neida – slik blir det ikke.

Nå er det avslørt at forrige oppdatering (KB4534310) etterlot en liten, men ganske stygg feil som må rettes opp.

Ikke meningen at bakgrunnen er svart

Microsoft har nemlig etter problemsøking oppdaget at det er endringer i oppdateringen som fører til at bakgrunnsbildet kan bli helt svart dersom man velger stretch-alternativet for hvordan man ønsker at bakgrunnsbildet vises på skrivebordet.

Alternativet til å fikse feilen i form av en gratisoppdatering ville altså vært at de gjør det mot betaling som prosedyren fremover vil innebære, men det kan lett argumenteres for at dette ikke hadde vært særlig gunstig for selskapets omdømme.

Annonse


Konsekvensen er at Microsoft nå utvider støtteperioden en kort periode for å gi ut en ny oppdatering som vil bli gjort tilgjengelig for alle på Windows 7 og Windows Server R8 SP1. Til å begynne med planla selskapet kun å gi ut oppdateringen til selskaper som har betalt for ESU-oppdateringer til Windows 7 (Extended Security Updates).

Kilde:
The Verge

Annonse