Overwatch League
YouTube får sende flere av de største esport-turneringene i verden.

Annonse


YouTube har sikret seg superkontrakt

Tidligere har Activision Blizzard hatt strømmeavtaler med Twitch, men heretter er det Google og YouTube som skal sende e-sportkonkurransene deres direkte på sin plattform.

Slag i trynet for Twitch

De kommende sesongene av både Overwatch League, Call of Duty League og Hearthstone Esports vil bli sendt ekslusivt på YouTube, som en del av en avtale som har en varighet på flere år.

Google skal også levere de tekniske løsningene for disse direktesendte arrangementene.

For YouTubes del er dette helt klart en viktig avtale. Til tross for at videoplattformen er verdensledende, og er det nest besøkte nettstedet i verden, har YouTube slitt i konkurransen mot Twitch. De to første sesongene av Overwatch League ble sendt nettopp på Twitch, og ikke YouTube.

Annonse


Betalte over 800 millioner kroner for Overwatch-rettigheter

Det er ikke kjent hvor mye Google betaler for rettighetene, men ifølge Sport Business Journal skal Twitch ha betalt minst 90 millioner dollar, 814 millioner kroner, for rettighetene til Overwatch League da en toårig avtale ble inngått for et par år siden.

Den ferske avtalen mellom Google/YouTube og Activision Blizzard trer i kraft umiddelbart. Allerede 24. januar ble det hele sparket i gang da en ny sesong av Call of Duty startet. Turneringen, som foregår i Minnesota, består av 12 lag som konkurrerer mot hverandre.

Overwatch Leagues 2020-sesong følger etter 8. februar.

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse