Boston Dynamics Spot

Annonse


Nå kan du også programmere robothunden

Boston Dynamic har de siste årene vist frem flere imponerende roboter og en av dem heter «Spot».

Vi har omtalt Spot gjennom flere artikler her på ITavisen.no, og før jul i fjor ble det kjent at robotprodusenten var klar til å «slippe Spot ut i det fri». Det vil si at det nå er mulig å lease Spot fra selskapet.

Les også: Gjett hvem som har fattet interesse for denne robothunden

Åpen kildekode

Men nå får roboten enda mer frihet. Boston Dynamics har nå annonsert at robotens utviklersett (SDK) blir lansert som et åpent kildekodeprosjekt på GitHub i dag.

Annonse


Formålet med Spot er jo at roboten skal være et nyttig hjelpemiddel for mennesker, så at SDK-et slippes legger naturligvis til rette for at entusiaster og profesjonelle kan programmere roboten til å utføre flere oppgaver enn den gjør i dag.

Visepresident i Boston Dynamics, Michael Perry, håper nå at folk «utvikler tilpassede applikasjoner som gjør det mulig for Spot å gjennomføre nyttige oppgaver på tvers av et bredt spekter industrier.

Blir allerede brukt av bedrifter og politi

Spot testes allerede av flere selskaper rundt omkring i verden. Boston Dynamics kan for eksempel fortelle om et selskap kalt HoloBuilders. Selskapet har brukt SDK-settet (det har vært tilgjengelig for såkalte early adopteres en stund allerede) og integrert Spot i sin egen app.

– Med det de har utviklet kan arbeidere bruke en telefon for å lære Spot å dokumentere en vei rundt et anleggsområde. Deretter vil Spot på egen hånd navigere seg via den angitte veien og ta 360-gradersbilder som sendes direkte til prosesseringsprogramvare», forklarer Boston Dynamic.

Andre bruker Spot for overvåkning, laserskanning og undersøkelser av mistenkelige gjenstander.

Kilde:
Boston Dynamics