adam-mosseri
Instagram-sjefen ble utsatt for "swatting". Sammen med Facebook-ansatte utgjør ansatte hos Instagram en særlig utsatt gruppe for slike hendelser.

Annonse


Instagram-sjefen utsatt for “swatting” – ansatte hos Facebook og Instagram særlig utsatt

Instagram-sjefen Adam Mosseri ble i november utsatt for såkalt “swatting” takket være en anonym innringer som meldte inn en falsk gisselsituasjon som skulle ha funnet sted ved Mosseris bosted.

Som et resultat ble et SWAT-team sendt til døra hans, ifølge The New York Times.

Målrettet mot Facebook- og Instagram-ansatte

“Swatting” har i ekstreme tilfeller resultert i voldelige situasjoner og død, noe man så i 2017 da en Call of Duty-spiller ble drept av politiet da noen ringte inn med falske opplysninger om en gisselsituasjon. Nylig ble det også rettet oppmerksomhet mot verdensmesteren i Fortnite da han ble utsatt for det samme, dog med et heldigere utfall.

New York Times melder at politiet ser hyppigere tilfeller av slike false alarmer i San Francisco Bay Area og Seattle, der begge er områder hvor mange velstående teknologitopper holder til.

Annonse


Avisen skriver at det aktivt diskuteres rundt emnet på det mørke nettet der det også deles sensitive opplysninger om særlig Facebook-ansatte som utgjør en særlig utsatt gruppe sammen med ansatte hos Instagram.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse