Tinder panikknapp
Tinder ønsker å øke brukernes sikkerhet.

Annonse


Tinder tester panikknapp – forberedt på falske alarmer

Tinders morselskap, Match, skal senere i januar rulle ut en ny funksjon til brukere i USA. Match har nemlig inngått et samarbeid med sikkerhetsappen Noonlight.

En av de viktigste nyhetene blir muligheten til å trykke på en panikknapp dersom det oppstår en faretruende situasjon.

Kan kontakte politiet

Når panikknappen trykkes på, vil Noonlight (som er integrert med Tinder) kreve inntastingen av en kode. Hvis koden ikke skrives inn, vil brukeren få en tekstmelding fra Noonlight-personell. Hvis personellet ikke får svar på meldingen vil Noonlight ringe brukeren. Hvis det fremdeles ikke er mulig å oppnå kontakt, eller at brukeren bekrefter at han/hun er i fare, vil politiet kontaktes.

– Hver dag stoler millioner av våre medlemmer på oss og vi er dedikerte i arbeidet med å bygge innovative sikkerhetsfunksjoner ved hjelp av den beste teknologien som finnes, sier Tinder-toppsjef Elie Seidman i en uttalelse.

Annonse


Forberedt på falske alarmer

Funksjonen fungerer kun dersom brukeren deler sin plassering i sanntid via appen.

Men hva om noen slår alarm ved en feiltakelse? Det er noe Match allerede har tenkt på, og selskapet er villige til å ta risikoen.

– Når det gjelder falske positiver så skal dere vite at vi har tatt det i betraktning. Det verste som kan skje når noen ikke responderer er at det kommer noen og banker på døren. Det er ikke det verste i verden, sier Match’ sjefsdirektør Mandy Ginsberg til Wall Street Journal.

Kontoverifisering

Tinder rulles også ut fotoverifisering til tjenesten sin. Dette er for å forsikre at man ikke kommuniserer med en falsk konto. Funksjonen gjør det mulig å verifisere seg selv gjennom en serie av selfier som sammenlignes med eksisterende profilbilder. Verifiserte profiler får en blå hake ved siden av navnet. Tinder sier at funksjonen er under testing i utvalgte markeder og at den vil bli tilgjengelig i flere markeder i 2020.

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse