tencent-to-become-largest-shareholder-in-funcom-large

Annonse


NÅ: Kinesiske Tencent legger inn bud på alle aksjene til Funcom, prissettes til 1,33 milliarder

Den kinesiske spillgiganten Tencent har onsdag morgen lagt inn et bud på alle aksjene i norske Funcom. Selskapet tilbyr 17 kroner per aksje, noe som totalt verdsetter Funcom til omtrent 1,33 milliarder kroner.

De to selskapene har annonsert nyheten i en felles uttalelse.

Fra før er Tencent den største enkeltstående aksjeeieren i selskapet etter en storinvestering som i slutten av september sikret selskapet 29 prosent av Funcom. I tillegg har de betydelige aksjeposter i store spillselskaper som Epic Games, Ubisoft og SuperCell.

Enstemmig anbefaling om salg

E24 opplyser om at styret i Funcom enstemmig har anbefalt budet som altså er et omkring tre kroner mer per aksje enn ved stengetid på Oslo Børs på tirsdag, da én aksje var verdsatt til 13,35 kroner.

Annonse


Norske Funcom står bak rundt 30 spilltitler, deriblant det mer populære overlevelsesspillet Conan Exiles. Selskapet sitter også på verdifull kunnskap rundt spillmarkedet i vestlige deler av verden, noe Tencent har som hensikt å bruke i deres plan om å utvide deres internasjonale virke.

Oppkjøpet av selskapets aksjer vil ikke påvirke sammensettingen av Funcoms nåværende styre, meldes det.

Uttalelsen kan du lese her.

Annonse


Annonse


Annonse