Google konvulutt

Annonse


Google vil at du skal putte telefonen din i denne konvolutten

Googles «Digitalt velvære»-prosjekt går ut på at brukere skal balanse sin egen mobilbruk. Som en del av dette initiativet har selskapet designet en slags konvolutt som du kan putte telefonen din i.

Kun anrop og klokke

Hvorfor skal man putte telefonen i en konvolutt? For å legge til rette for at du skal bruke telefonen din mindre.

Det eneste du kan gjøre når telefonen er omkranset av papirkonvolutten, er å foreta anrop og sjekke klokka. Det finnes også en mal som kun gir deg tilgang til enhetens kamera.

Sjekk ut denne videoen:

Annonse


Slik gjør man det

Foreløpig har Google kun lansert dette designet for selskapets egen Pixel 3A-telefon. Eiere av denne telefonen kan laste ned appen Envelope, printe ut en PDF-fil, skjære ut malen deretter følge instruksjonene for hvordan konvolutten limes sammen.

Når det er gjort kan du plassere telefonen i konvolutten og begynne din mobil-«detox».

Åpen kildekode

Google har også lansert Envelope-appen som åpen kildekode på GitHub. Det betyr at hvem som helst kan designe en konvolutt som passer andre smarttelefonmodeller.

Skjermen fylles opp av bobler

I tillegg har Google også lansert en Android-app kalt Activity Bubbles. Dette er en snedig liten sak: appen plasserer en boble på bakgrunnsbildet ditt, og hver gang du låser opp telefonen vil denne boblen vokse seg større jo lenger du bruker telefonen.

Etter hvert kan hele skjermen din bli fylt opp av bobler, noe som kan være et tegn på at tiden er inne for å ta en pause.

«Screen Stopwatch»

Du kan også holde et øye ved mobilbruken din gjennom den nye appen Screen Stopwatch. Dette er et levende bakgrunnsbilde for Android som konstant teller tiden du har brukt enheten.

Kilde:
Android Police

Annonse