appleiphonemac
Apple skryter av at de ikke kan få tilgang til kundenes persondata. Dette skaper problemer under etterforskning av lovbrudd mener distriktsadvokat i Manhattan, Cy Vance Jr.

Annonse


Hemmelig lab til 90 millioner kroner hacker iPhones

New York har finansiert et forskningprosjekt som har et mål: å få tilgang til informasjon på iPhone tilhørende personer under etterforskning.

FBI sa nei til iCloud-kryptering

Lab-en inkluderer maskinvare som skal være svært forut for sin tid, og team bestående av eks-militære og teknologi-eksperter.

Tusenvis av mobiler er for tiden under hacking i lab-en som isolerer dem helt for å unngå at de blir fjern-vasket.

Apple startet å gjøre det virkelig vanskelig for FBI og andre politi-organisasjoner etter at de innførte støtte for seks-sifrede tallkoder i 2015 – da økte mulighetene fra 10 000 mulige kombinasjoner til 1 million.

Apple har ikke tilgang

Hackingen, eller brute force-metoden om du vil, går på at maskinene prøver titusenvis av tallpassordskombinasjoner.

Annonse


I et forsøk på å fremskynde prosessen mates maskinene med informasjon etterforskerne sitter på, som f.eks. fødselsdager. Ikke minst er dette viktig da iOS kun tillater x antall forsøk per minutt.

I tillegg undersøkes alle mobilene med et egenutviklet verktøy for å finne ut hvilke av dem som kan være kandidater for å bli hacket med nye hull som Apple ikke har rukket å tette. Dette gjør sikkerhetsekspertene i stand til å finne nøyaktig hvilke enheter som kan lure seg inn via en eldre bakdør.

– De bør implementere en hemmelig bakdør

Cy Vance Jr, som er sjef for prosjektet, har lite til overs for Apple og mener de bør utvikle en hemmelig bakdør (Tim Cooks forsvar er som alltid: kriminelle vil vil finne bakdøren):

“De er inne på mobilen min min hele tiden fordi de oppgraderer operativsystemene, og sender meg meldinger,” sier han.

Apple på sin side bruker personvern i markedsføringen for å forsikre kundene om at de tar vare på personopplysninger.

Kilde:
Fast Company

Annonse