lenovo-vr
Lenovo satser enda engang på VR, men denne gangen eksklusivt for klasserommet.

Annonse


Lenovo sin neste “standalone”-VR er på vei, men ikke for oss vanlige forbrukere

Det er sannsynligvis ikke Lenovo en først og fremst assosierer med VR, men selskapet er i ferd med å gi teknologien et nytt forsøk. The Verge skriver at de har registrert et nytt produkt med koden Lenovo VR3030S hos amerikanske FCC, og det skal altså dreie seg om et VR-headset man ikke trenger å koble til PC-en, såkalt “standalone”.

Enkelt oppsett, 4200mAh og USB-C

Til opplysning var også deres forrige forsøk kalt Mirage Solo et standalone-hodesett, slik at man i likhet med Oculus Quest har maskinvaren innebygget og derfor ikke trenger å koble til hverken mobil eller PC. Likhetene stopper stort sett her, for mens Mirage Solo var basert på Googles Daydream-plattform så baseres det nye på Lenovos egne plattform.

Lenovo har også siktet seg ganske spesifikt inn mot lærere, studenter og elever med VR Classroom 2:

Sett bort fra at man har en hel Snapdragon 835-prosessor på innsiden så er det ganske enkle saker i 3DoF-format: 1920×2160-oppløsning på hvert øye, 4200mAh-batteri og lading gjennom USB-C.

Annonse


Hodesettet kommer med en enkel liten kontroller, og det er ganske klart at Lenovo holder seg bestemt innenfor rammene for det som kan være VR-innhold i skolesammenheng: en kan ikke bevege seg rundt, men det er mulig å snu kroppen i ulike retninger.

Av selskapet pressemelding går det frem at hodesettet lanseres våren 2020.

Kilde:
The Verge

Annonse