Annonse


Lotteritilsynet ber Apple fjerne ulovlige apper

App Store inneholder over 30 pengespill-apper som er ulovlig i Norge. Det hevder Lotteritilsynet, som nå har tatt kontakt med Apple og bedt selskapet om å fjerne appene.

– Vi tolker Apples retningslinjer dit hen at appene ikke skal være tilgjengelig der hvor de ikke har nødvendig lisens, sier Rådgiver Rannveig Gram Skår i Lotteritilsynet til E24.

Har fjernet apper etter oppfordring før

Dette er ikke første gang Lotteritilsynet klager inn apper som ligger tilgjengelig i App Store. Flere ganger tidligere skal tilsynet ha gjort Apple oppmerksomme på ulovlige apper. I disse tilfellene skal Apple ha fjernet de aktuelle appene.

Lotteritilsynet mener Apple er tjent med å bli konfrontert med de problematiske appene all den tid appene bryter selskapets interne retningslinjer.

Annonse


Ifølge tilsynet har Apple bekreftet at de har mottatt brevet. Det er imidlertid ikke tatt noen beslutning om hvorvidt appene skal fjernes eller ikke.

– Generelt er det blant våre oppgaver å undersøke om det forekommer ulovlige pengespill og ulovlig markedsføring av pengespill i Norge, sier Skår til nettstedet.

– Samtlige på listen er spilloperatører som ikke har tillatelse til å tilby pengespill i Norge.

Kilde:
E24

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse