Tesla
Teslas planlegger å designe biler i Kina.

Annonse


Dette kan bli Teslas nye bil

Tesla ønsker å satse stort i Kina, verdens største bilmarked. Nå har selskapet kunngjort at de leter etter talenter som kan ta del i det nye forsknings- og utviklingssenteret som skal åpnes i Shanghai.

Både design og produksjon

Planen er å bruke dette senteret til å designe nye Tesla-biler – det avslørte selskapet på sin offisielle Weibo-konto tidligere denne uken. Bilene skal både designes og produseres i Kina, men vil leveres til kunder over hele verden. Den amerikanske elbilprodusenten ønsker visstnok å integrere «kinesisk kunst» i fremtidige Tesla-modeller.

Tesla har også offentliggjort en skisse av en bil:

Feiret åpning av gigafabrikk

7. januar i år ble de første Kina-produserte Model 3-bilene levert til kunder. Takket være den nyoppstartede gigafabrikken i Shanghai kan kunder kjøpe Tesla-er som er langt billigere enn importerte modeller.

Annonse


En Standard Range Plus Model 3 som er produsert ved Shanghai-fabrikken vil selges for 355,800 yuan, ca 447 000 kroner. Samme modell, men importert fra USA, koster på sin side 439,000 yuan, omtrent 554 000 kroner, ifølge Reuters. Elon Musk valgte å feire milepælen med en dans:

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse