Microsoft klima
Microsoft investerer nesten 9 milliarder i CO2-reduserende teknologi.

Annonse


Microsoft vil suge ut CO2 fra atmosfæren med gigantiske vifter

Microsoft har forpliktet seg til å fjerne alle sine karbon-avtrykk som selskapet har etterlatt seg siden oppstarten i 1975.

Satya Nadella sier at Microsoft kan oppnå dette målet innen 2050. For å få til det skal Microsoft bli et «karbon-negativt» selskap innen 2030. Det vil si at Microsoft skal fjerne mer CO2 fra miljøet enn det selskapet slipper ut.

Første big tech-selskap med dette målet

Det er dermed mer ambisiøst enn Amazon sitt uttalte mål, som går ut på at selskapet vil bli «karbonnøytralt» innen 2040. Ingen av de andre gigantene, slik som Google, Apple og Facebook, har forpliktet seg til å bli «karbon-negative» selskaper. Microsoft håper at forpliktelsen kan inspirere andre selskaper til å sette seg samme mål.

– Når det kommer til CO2 er ikke nøytralitet nok, sier Microsoft-president Brad Smith.

Annonse


I et blogginnlegg sier han videre:

– CO2-en i atmosfæren har dannet et teppe av gass, som fanger varme og endrer klimaet i verden. Hvis vi ikke fjerner utslippene, og temperaturene fortsetter å øke, kan vitenskapen fortelle oss at det vil bli katastrofale følger.

Investerer i teknologi som kan fjerne CO2

Microsoft har nå kunngjort at selskapet investerer opptil 1 milliard dollar, ca 8,9 milliarder kroner, i et innovasjonsfond som skal støtte utviklingen av CO2-reduserende teknologi. Microsofts mest radikale forslag er å bruke teknologi som kan suge co2 ut av atmosfæren ved hjelp av store vifter.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse