iPhone Google tofaktor
Du kan nå kreve at iPhone befinner seg i nærhet av enheten du skal logge inn på.

Annonse


Nekter deg å logge inn hvis iPhone ikke er i nærheten

iOS og Android-brukere har i flere år hatt muligheten til å bruke mobilen for tofaktorautentisering under innlogging til Google-tjenester, for eksempel Gmail.

På iOS har denne autentiseringsmetoden fungert ved at du først mottar et varsel på mobilen, før du deretter må bekrefte at det faktisk er du som ønsker å logge på. Denne metoden har dog ikke krevd at enhetene, f. eks mobilen og PC-en, befinner seg i nærheten av hverandre.

Må være innenfor Bluetooth-rekkevidde

Men nå har Google gjort det mulig å øke sikkerheten ytterligere ved å kreve nettopp dette. Med andre ord kan du bruke iPhone som en fysisk sikkerhetsnøkkel.

Den nye metoden fungerer kun når iPhone-enheten er fysisk nær enheten du bruker for å logge inn på Google-tjenesten. Android-brukere har hatt denne funksjonaliteten lenge, men det er først nå iPhone-eiere kan gjøre det samme.

Annonse


Funksjonen krever at enhetene er innenfor Bluetooth-rekkevidde.

Du trenger Smart Lock-appen

Du kan aktivere den nye funksjonen via Google Smart Lock-appen, som ruller ut en oppdatering denne uken.

Via appen kan du sette opp en innebygd sikkerhetsnøkkel. Når det er gjort – og du forsøker å logge inn på en Google-tjeneste ved å skrive inn brukernavn og passord – vil du bli bedt om å åpne Smart Lock-appen og verifisere at du ønsker å logge inn. Du kan også velge «Nei, det er ikke meg», dersom du mistenker at noen andre forsøker å logge seg inn på kontoen din.

Kun med Chrome

Merk deg at den nye funksjonen kun fungerer når du logger inn på tjenester via Google Chrome. Du må også ha Bluetooth aktivert på begge enheter for at det skal fungere.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse