microsoftedge
Merk at Microsofts nye Edge-nettleser sender nettloggen din til selskapet om du ikke deaktiverer funksjonen.

Annonse


Edge sender Microsoft nettleserloggen din om du ikke skrur av dette

Microsoft Edge, selskapets helt “nye” nettleser basert på Chromium som også Chrome bruker, sender en liste med alle nettsteder du besøker til Microsoft om du lar dem.

Sender loggen til Microsoft for å “forbedre produktene og tjenestene”

Du kan deaktivere valget under installasjonen, eller du kan bruke innstillingene i nettleseren for å deaktivere “Gjør søkene og Microsoft-produktene bedre ved å sende informasjon om nettsteder du besøker i Microsoft Edge“.

Du kan også deaktivere “Gjør Microsoft-produkter bedre ved å sende data om hvordan du bruker nettleseren”.

Denne Windows-innstillingen har du kanskje sett før

Om man endrer innstillingen i ettertid sendes man til en Windows 10-meny, om man bruker Microsofts nyeste, der man må deaktivere hvor mye diagnose-data som sendes inn til og fra maskinen på generelt grunnlag.

Denne er på som standard, og dukker opp første gang man starter nettleseren:

Annonse


Microsoft skriver blant annet, på sine nettsider, at (uthevingen er vår): Microsoft Edge lagrer nettleserloggen, informasjon om nettstedene du besøker, på enheten. Avhengig av innstillingene, sendes nettleserloggen til Microsoft, og vi bruker den til å finne og løse problemer og forbedre produktene og tjenestene våre for alle brukere.”

Og videre at:

“Hvis du aktiverer disse innstillingene, kan denne informasjonen deles med Microsoft fra andre programmer som bruker Microsoft Edge, for eksempel en app for videostrømming som er vert for Microsoft Edge-nettplattformen for å strømme videoen.

Disse programmene sender informasjon om hvordan du bruker nettplattformen og nettstedene du besøker i programmet, til Microsoft. Denne datainnsamlingen bestemmes av Hjelp oss å forbedre Microsoft Edge-innstillingene i innstillingene for personvern og tjenester i Microsoft Edge. “

temqkekgkmf

Hva om du bruker sikkermodus?

“Når du bruker InPrivate-visning eller gjestemodus, samler Microsoft Edge inn informasjon om hvordan du bruker nettleseren, avhengig av innstillingen for Windows-diagnosedata eller personverninnstillingene i Microsoft Edge, men automatiske forslag er deaktivert, og informasjon om nettsteder du besøker, samles ikke inn.

Microsoft Edge sletter nettleserloggen, informasjonskapsler og nettstedsdata samt passord, adresser og skjemadata når du lukker alle InPrivate-vinduer. Du kan starte en ny InPrivate-økt ved å velge Innstillinger og mer  på en datamaskin eller Faner på en mobil enhet.”

Annonse


Annonse


Annonse