Redmi K30
Xiaomis Redmi-selskap skal visstnok ha klart å lage et panel som støtter 120Hz.

Annonse


Du kan glemme 120Hz – snart er det noe annet som gjelder

Xiaomis datterselskap Redmi var raskt ute med å kaste seg på 120Hz-bølgen, men selskapet stopper ikke der.

144Hz

Denne uken tok Redmi-sjef Lu Weibing til Weibo for å vise frem at Redmi K30 5G støtter oppdateringsfrekvens på 144Hz. En så høy oppdateringsfrekvens er hittil ikke blitt demonstrert i noen annen smarttelefon på markedet.

Redmi avslører 144Hz-panelet i videoen nedenfor (vidoen er en såkalt speilkopi, derav dårlig kvalitet):

Kun demo

Trolig har Redmi produsert denne videoen kun for å avsløre at de har utviklet et 144Hz-panel. Om K30 5G faktisk får et slikt panel er foreløpig uklart. Muligens får den et 120Hz-panel, det som er på vei til å bli den nye bransjestandarden.

Annonse


Hva med batteriet?

Det hadde vært interessant å vite hvor mye 144Hz ville hatt å si for batteritiden på Redmi K30 5G. Høyere oppdateringsfrekvens er forbundet med høyere strømforbruk, noe som er årsaken til at brukeren gjerne får muligheten til å velge en lavere frekvens etter ønske (f. eks 60Hz når 120Hz ikke brukes).

Både Asus ROG Phone 2, Razer Phone 2 og Sharp Aquos R3 har alle 120Hz-skjermer, og Samsungs kommende Galaxy S20 får etter alt å dømme også like høy oppdateringsfrekvens. Det samme gjør også OnePlus 8.

Med et panel som støtter oppdateringsfrekvens på 120Hz eller høyere får brukeren en «mykere» skjermopplevelse sammenlignet med 60Hz, samt at skjermen føles raskere. Dette er spesielt en fordel under spilling, noe som er grunnen til at de første 120Hz-telefonene på markedet var dedikerte spilltelefoner.

Kilde:
Android Authority