Google Phone app
Phone-appen får kanskje opptaksmuligheter.

Annonse


Denne Google-appen kan snart gjøre opptak av telefonsamtaler

Google vurderer tilsynelatende å gi deg muligheten til å gjøre opptak av vanlige telefonsamtaler i fremtiden. XDA-Developers har oppdaget hint til dette via kildekoden i Phone-appen på Pixel 4.

Den nye appen hadde et oppgradert grensesnitt med klare referanser til en opptaksfunksjon, hevder nettstedet.

Google Phone-appen er for øvrig standard samtaleapp i en rekke Pixel- og Android One-enheter.

Var mulig før

Hvis Google gjennomfører dette og faktisk lanserer en slik funksjon, vil det være oppsiktsvekkende, men ikke totalt overraskende. Å gjøre opptak av samtaler på Android var tidligere mulig via tredjepartsapper. Det fantes nemlig et uoffisielt opptaks-API som gjorde det mulig for utviklere i implementere slik funksjonalitet. API-et ble imidlertid fjernet av Google da Android 6.0 Marshmallow ble lansert.

Annonse


Google valgte senere å slå hardt ned på apper som forsøkte å lure seg rundt begrensningene selskapet innførte. I fjor avslørte Google at de vurderte å lansere et offisielt opptaks-API.

«Det er noe vi ønsker å adressere i fremtidige versjoner av Android. Men på grunn av sikkerhet og personvern-implikasjoner, er det ikke noe vi kan levere til Q-lanseringen», sa en Google-talsperson i april i fjor.

Kun for Xiaomi-brukere?

Hvem som får tilgang til den nye funksjonen er vanskelig å svare på, men XDA Developers tror kanskje de har svaret. Nettstedet tror Google jobber med den den nye opptaksfunksjonen på grunn av dette: Nylig annonserte Xiaomi at fremtidige smarttelefoner vil komme med Google Phone-appen forhåndsinstallert, istedenfor dagens MIUI-app.

MIUI-appen støtter samtaleopptak, det gjør ikke Googles Phone-app – i hvert fall ikke i dag. Mange Xiaomi-kunder skal ha blitt skuffet over valget om å gå over til Google samtaleapp. Xiaomi lovte imidlertid at funksjonaliteten vil komme tilbake, og nå tyder altså de nye kodefunnene på at den gjør det.

Om det bare er Xiaomi-kunder som får opptaksmulighetene, eller om alle Google Phone-brukere får dem, gjenstår å se.

Kilde:
XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse