Switch GameCube kontroller
Hvem sa at man ikke kan bruke en GameCube-kontroller sammen med Switch?

Annonse


En GameCube-kontroller for Nintendo Switch?!?

Vi kan nesten ikke forestille oss hvor mye arbeid det har krevd, men personen bak YouTube-kanalen «Shank Mods» har altså klart det «umulige»: å lage en tilpasset GameCube-kontroller som kan deles i to og kobles til Nintendos Switch-konsoll.

Shank Mods er ikke fremmed for å modifisere spillkonsoller – tidligere har han laget både portable Nintendo Wii-maskiner og en portabel GameCube.

Slik gjorde han det

YouTube-kanalen har publisert en video som forklarer hvordan prosjektet ble gjennomført. Men vi kan likevel gi dere kortversjonen her:

Først demonterte han Joycon-kontrollerne og fjernet alle komponentene han trengte. Deretter demonterte han en Wavebird GameCube-kontroller slik at kun «skallet» var igjen.

Annonse


Mye ekstraarbeid

Deretter plasserte han Joycon-komponentene på innsiden av den modifiserte GameCube-kontrolleren.

For å muliggjøre full kompatibilitet med Switch-konsollen måtte YouTube-brukeren legge til flere knapper til GameCube-kontrolleren. Han måtte også modifisere den analoge «stick»-en slik at den kunne bli trykket ned, noe som ikke var mulig med GameCube-kontrolleren.

Fungerer 100 prosent

Flere måneder med arbeid senere kan Shank Mods nå presentere en full fungerende og unik GameCube-kontroller som fungerer med Nintendo Switch.

Som du sikkert kan tenke deg vil ikke kontrolleren selges noe sted, men den er likevel et fascinerende bevis på at mye rart er mulig her i verden.

For å være helt ærlige ser nesten denne løsningen mer praktisk ut enn Switch-konsollens originale joycon-kontrollere, som ser slik ut:

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse