Fitbit
Fitbit fnyser av beskyldningene fra Philips.

Annonse


Fitbit og Garmin granskes av amerikanske myndigheter

Fredag ble det kjent at en formell granskning av Fitbit og Garmin skal settes i gang. Selskapene er mistenkt for å på urettmessig vis ha brukt patenter som tilhører Philips.

US International Trade Commission (USITC) bekrefter i en uttalelse at Philips klaget inn Fitbit og Garmin i desember i fjor.

Les også: Fitbit lanserer ny smartklokke – slik er Versa 2

Ifølge USITC er også flere andre produsenter av smartprodukter under etterforskning, inkludert to kinesiske selskaper.

Annonse


«USITC har ennå ikke tatt en avgjørelse i saken. En avgjørelse vil bli tatt så snart det er mulig», skriver USITC i en uttalelse.

Fitbit: – Et resultat av Philips’ manglende suksess

Fire Philips-eide patenter står sentralt i saken. Patentene dreier seg om flere smartklokkefunksjoner, inkludert bevegelsessporing, alarm-varsling og andre funksjoner.

Overfor The Verge sier Fitbit at anklagene er grunnløse.

– Vi mener disse påstandene er grunnløse og et resultat av Philips’ manglende suksess innenfor wearables-markedet, sier en talsperson for selskapet.

Garmin har foreløpig ikke uttalt seg om beskyldningene.

Les også: Apple fortsetter smartklokke-dominansen

Hevder de forsøkte å forhandle

Philips har, ifølge en talsperson for selskapet, forsøkt å forhandle frem lisensavtaler med både Garmin og Fitbit i tre år. Forhandlingene ble imidlertid avbrutt uten at noen avtale ble inngått.

– Philips forventer at tredjeparter respekterer Philips’ intellektuelle eiendom på samme måte som at Philips respekterer intellektuell eiendom som tilhører tredjeparter, sier talspersonen.

Kilde:
The Verge

Annonse