watch2-1280x7201
Apple saksøkes av Masimo for brudd på deres patenter, og for tyveri av teknologien deres.

Annonse


Apple saksøkes av Masimo for antatt tyveri av Apple Watch-funksjoner

Medisinteknologi-selskapet Masimo har tatt ut søksmål mot Apple.

I dokumentene går det frem at de beskylder Apple for å ha stjålet forretningshemmeligheter og feilaktig tatt i bruk deres nyvinninger og oppfinnelser i forbindelse med helsemonitorering på Apple Watch. Totalt mener de at Apple Watch bryter med ti ulike patenter de står for.

Stjal hemmelige opplysninger

Deres historikk skal dateres tilbake til 2013 da Apple kontaktet dem med forespørsel om å sette opp et møte for et potensielt samarbeid. Møtet skal ha vært produktivt, og Apple gjorde det klart overfor Masimo at de kan finne måter å implementere selskapets teknologi i fremtidige Apple-produkter.

Masimo påstår ifølge Bloomberg at Apple har tatt til seg hemmelige opplysninger ved å ha utgitt seg for å være deres samarbeidspartner, og at de etter dette gikk hardt til verks for å ta til seg deres ansatte.

Annonse


Masimo var avgjørende

Masimos teknologi skal ifølge dem selv ha vært bidragsytende for at Apple til slutt greide å rette opp i problemer de hadde med smartklokken. De påstår dessuten at deres teknologi var avgjørende da Apple utviklet den lysbaserte hjerterytme-sensoren som benyttes i Apple Watch.

Måten de skal ha tatt til seg hemmelig informasjon var antakelig gjennom de ansatte som ble håndplukket av Apple.

Medisinteknologi-selskapet er ute etter et ukjent erstatningsbeløp i tillegg til å blokkere giganten fra å bruke deres patenterte teknologi i fremtiden.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse