itavisendisqus
ITavisen betaler for, og tjener ikke penger på, at våre lesere nytter Disqus. Du kan melde deg ut av all datasamling med lenken i artikkelen.

Annonse


Om Disqus og GDPR på ITavisen

NRKBeta skrev i desember en sak om at Disqus, ITavisens kommentarleverandør, ikke hadde fått med seg at Norge er en del av GDPR-systemet selv om vi ikke er 100 prosent EU-medlem.

Global og konto-relatert innstilling

Dette forårsaket at Disqus brøt med GDPR-loven i Norge til de utbedret feilen. Det har de nå gjort.

Det er to ting som styrer datadeling i Disqus:

  • En global innstilling for ITavisens oppsett som gjøres av oss
  • En personvern-innstilling på vår bruker sin Disqus-konto

For å melde deg ut av sistnevnte, besøk denne siden.

Med en gang vi ble klar over feilen, deaktiverte jeg den globale innstillingen “Enable anonymous cookie targeting for your site’s visitors” som var på som standard og som vi, og mange andre, ikke var klar over var aktivert. Den andre innstillingen i samme oppsett er for Disqus-annonsesystemet som ITavisen ikke benytter seg av.

Annonse


Etter at jeg ble kjent med dette, sendt jeg sporenstreks en e-post til min kontakt hos Disqus for å redegjøre nøyaktig hva som er status.

Dette er svaret jeg fikk fra Disqus

“Når du har deaktivert sporingsalternativet på nettstedet ditt, vil brukerne ikke ha noen data samlet om dem mens de er på nettstedet ditt. De kan deaktivere datainnsamling på kontoen sin globalt ved å logge seg på kontoen sin og klikke på “Opt Out”-knappen her: https://disqus.com/data-sharing-settings/”

Og videre (uthevingen er vår):

“Vær også oppmerksom på at ettersom Norge nå er inkludert i våre GDPR-lokasjoner, vil vi som standard ikke samle inn data om norsk trafikk med mindre de eksplisitt har samtykket til datasporing ved registrering. Brukere som har meldt seg på før har ikke sjekket den samtykkefilen til data, og vil som standard ikke ha data samlet inn fra kontoene sine så lenge de befinner seg på norsk geografisk plassering.”

Annonse