Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Både 4K- og 8K-oppløste TV-er har fått Sonys oppmerksomhet under CES2020. Samtlige 2020-modeller får AirPlay 2- og HomeKit-støtte. (Ill.: Sony)

Sony med nye 4K- og 8K TV-er, kommer med HomeKit og AirPlay 2

Ny 48-tommers OLED-TV er blant nyhetene.

I natt annonserte Sony en rekken nye TV-modeller under 2020-utvalget. Det omfatter både 4K- og 8K-oppløste TV-er, og modellbetegnelsene er alt fra 8H 8K LED og A8H til MASTER Series A9S OLED, X950H og X900H (4K LED). Størrelsene på disse varierer fra 48 til 85-tommer.

Ikke lenger eksklusivt for MASTER Series

En særlig god nyhet er at samtlige av disse modellene har støtte for både AirPlay 2 og HomeKit slik at de blant annet dukker opp til Home-applikasjonen og at du kan samhandle med TV-en din ved hjelp av Siri.

I tillegg betyr AirPlay 2-støtten at TV-en din kan samarbeide med AirPlay 2-støttede høyttalere, måtte det være HomePod eller en annen høyttaler med AirPlay 2.

Til opplysning så begynte Sony å rulle ut AirPlay 2 og HomeKit på utvalgte 2018- og 2019-modeller.

For det nye utvalget med TV-er gjør Sony enkelte funksjoner som hittil har vært forbeholdt MASTER-serien tilgjengelige på alle modellene. Det inkluderer Picture Processor X1, Triluminos Dispaly, Sound-from Picture Reality, Netflix Calibrated Mode og IMAX Enhanced.

Kilde:
MacRumors
Sony pressemelding

Stikkord: 4k, 8K, airplay, ces2020, HomeKit, sony, tv