samsung-8k-tv-q950TS
Det er ikke enkelt å anbefale en 8K TV riktig enda – stort sett argumentert i mangelen på 8K-innhold og prisen på slike TV-er, men Q950TS byr på mer enn bare høy oppløsning.

Annonse


Samsungs rammeløse 8K TV er 99% skjerm, men det stopper ikke der

Samsung har debutert en 8K TV på CES2020 der det ikke nødvendigvis er oppløsningen som er det som tiltrekker oppmerksomheten. Q950TS er nemlig så fri for rammer som du rimelig får det i 2020, og TV-en strekker seg kun 15mm bakover til tross for at den altså pakker inn et fullverdig, bakbelyst LED-oppsett med lokal dimming.

Mer effektiv bakbelysning

Rammen er nesten ikke-eksisterende og utgjør kun én prosent av fronten på TV-en. Ifølge Samsung er det normalt at fem prosent dekkes med rammer, og de fire prosentene er altså merkbare når man ser bilder av den nye TV-en.

Forminskingen av rammene er ikke det eneste Samsung har fått til med Q950TS – som altså burde ha mer å skryte av enn “bare” ikke-eksisterende rammer og 8K-oppløsning. Den sørkoreanske giganten forteller at FALD-bakbelysningen styres av ny teknologi med bedre lokal distribuering av strøm som blant annet legger til rette for maksimal lysstyrke på mer enn 20 prosent enn man er vant til.

Samsung har også sørget for en bedre kvanteprosessor med forbedrede egenskaper for AI-oppskalering. Det stemmer overens med lekkasjene om at TV-en selv over tid kan ta utgangspunkt i dyplæringsmekansimer for å gjøre bildekvaliteten bedre.

Annonse


Hvordan tror du Samsung priser Q950TS?

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse