Avatar Mercedes-Benz
Denne bilen er inspirert av Avatar.

Annonse


Mercedes-Benz fikk hjelp av James Cameron til å lage Avatar-bil

Verdens største bilprodusenter leker seg med mange ulike konsepter for tiden, og Mercedes-Benz er intet unntak.

Under teknologimessen CES i Las Vegas denne uken avslørte bilprodusenten en ny konseptbil kalt Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation).

Det er ikke bare navnet som har assosiasjoner til Avatar-filmen fra 2009. Marcedes-Benz har nemlig hentet inspirasjon fra Avatar-universet Pandora og fått hjelp av James Cameron til å designe bilen. Resultatet? Noe som er enda mer radikalt enn Teslas Cybertruck. Forskjellen er at Vision AVTR ikke kommer på veien med det første, kanskje også aldri.

James Cameron har hjulpet Mercedes-Benz med å designe konseptbil. Designet er hentet fra Avatar-universet.

Bilen har et vågalt design og ligner ikke på noe annet av det som finnes i dag. Ifølge selskapet har bilen en «innsiden-ut»-designstruktur som kombinerer bilens ytre med interiøret slik at det skapes en «emosjonell helhet».

Annonse


Det får være opp til hver enkelt å tolke den beskrivelsen, men bildene taler uansett for seg selv. Se flere av dem lenger ned i saken.

Giga-skjerm

Bilen er elektrisk og kan kjøre både fremover og sideveis. Den har gjennomsiktige dører og er et rullende lysshow.

På innsiden er det en gigantisk skjerm som strekker seg fra midtkonsollen og utover hele dashbordet.

Infotainment-systemet fungerer også på en annen måte enn i andre biler. Når sjåføren løfter opp armen vil grensesnittet dukke opp på armen. Grensesnittet forandrer seg deretter når armen beveges.

Legg merke til at bilen ikke har noe ratt. Istedet brukes en «kontrollenhet»som kan gjenkjenne sjåføren via puls eller pust.

– Du setter deg inn i bilen og plasserer hånden på kontroll-grensesnittet og bilen begynner å puste. Den føles levende og organisk, sa James Cameron fra scenen da Mercedes-Benz presenterte bilen.

Bakparten av bilen er dekket av noe Mercedes kaller «bionic flaps». Selskapet hevder disse brukes for å kommunisere med sjåføren og personer utenfor bilen.

«De kan kommunisere med sjåføren og gjennom sjåføren med verdenen på utsiden ved hjelp av naturlige flytende gest-bevegelser», skriver Mercedes i en pressemelding.

James Cameron digger konseptet

Under arrangementet der bilen ble presentert, snakket Mercedes mye om at bilen er «en levende ting» og at den er en forlengelse av både menneske og natur.

James Cameron fortalte om samarbeidet med bilprodusenten. Cameron skal ikke ha blitt overbevist da han først ble presentert for ideen, men etter å ha snakket med Mercedes-Benz-sjef Ola Källenius om bærekraftighet endte Cameron opp med å engasjere seg.

– Når jeg ser på denne bilen her, ser jeg en vakker bil. Jeg ser en fysisk manifestasjon av en idé, sa Cameron.

Källenius fulgte opp:

– Vi må få den vakre maskinen til å bli en bærekraftig, vakker maskin.

Se flere bilder av Vision AVTR (klikk på bildene for å forstørre dem):

Det er foreløpig ingenting som tilsier at dette er en bil Mercedes vil produsere med det første, så enn så lenge får dette være et kult Avatar-konsept.

Kilde:
CNET