Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Har du sett Apple-sjefen så ubekvem før?

Tim Cook og Apple utskjelt for Kina-fabrikkene under Golden Globe Awards.

I natt ble den 77. Golden Globe Awards avholdt i California, og der var naturlig nok Tim Cook tilstede etter at selskapet han leder har fått tre nominasjoner for Apple TV+.

En ubekvem, smilende Tim Cook

Der holdt ikke komiker Ricky Gervais tilbake når han først begynte å prate om de mye omtalte sweatshop-fabrikkene i Kina der Apple har fasiliteter for billig produksjon i likhet med Amazon blant andre selskaper.

Gervais begynte nemlig å snakke positivt om originalserien til Apple TV+, The Morning Show, før han i en halvveis spøkefull tone omtalte seriens fokus på å gjøre det rette, og viktigheten av anstand og verdighet. Han påpekte at serien altså er laget av det samme selskapet som driver de såkalte sweatshop-fabrikkene i Kina.

Han holdt lite tilbake, og kom med en klar oppfordring om å ikke uttale seg om politikk dersom noen av nominasjonene strakk til en pris:

– Hvis dere vinner en pris i dag – ikke utnytt det som en plattform for en tale om politikk. Dere er ikke i en posisjon til å lære bort noe som helst til folket, og dere vet ingenting om den virkelige verden.

Ingen av de tre nominasjonene resulterte i en Golden Globe-pris.

Kilde:
9To5Mac

Stikkord: Apple, apple tv, ricky gervais, sweatshops, The Morning Show, tim cook