Samsung rammeløs TV
Det er nesten ikke rammer på denne TV-en.

Annonse


Samsung bekrefter rammeløs 8K-TV – er kun 15mm tykk

Tidligere denne uken ble det lekket bilder av det som skulle være en kommende 65″ 8K QLED-TV fra Samsung. Bildene vakte oppsikt fordi TV-en fremstod som nærmest rammeløs.

Nå, i forkant av CES-messen som begynner førstkommende tirsdag, har Samsung offisielt avslørt at TV-en er ekte og at den heter Q950TS. TV-en vil bli avduket under messen den kommende uken.

Syltynn

Og som ryktene tilsa er det nærmest ingen rammer å spore. Ifølge Samsung er TV-en kun 15mm tykk. Dette er takket være et design kalt «infinity design».

På innsiden har TV-en en AI-basert «quantum processor» som bruker dyp maskinlæring for å «forbedre oppskaleringsfunksjonen som konverterer bildekvaliteten til 8K, uavhengig av bildekvaliteten på det originale bildet».

Annonse


Samsung forklarer at AI-prosessoren kjører på en nevral nettverksmodell og at den genererer sin egen algoritme basert på den trente databasen. Dette sikrer optimal skalering av ethvert bilde, hevder selskapet.

Hevder du ikke trenger å trekke for gardinene

Det hevdes også at TV-en tilbyr optimalisert lysstyrke og kontrast «i ethvert visningsmiljø».

«Brukerne trenger ikke å trekke for gardinene eller skru av lysene selv i sterkt sollys fordi TV-en gjenkjenner miljøet og justerer lysstyrken automatisk», skriver Samsung i en pressemelding.

Samsung TV
Den nye Samsung-TV-en er syltynn.

Samarbeid med Amazon

TV-en kommer også med noe Samsung kaller «AI ScaleNet». Dette er en teknologi som reduserer datatap under videostrømming. Teknologien fungerer med Amazon PrimeVideo-appen og er et resultat av et samarbeid mellom Samsung og Amazon. Den rammeløse TV-en kan også strømme YouTube-videoer i 8K med AV1.

Avansert lydsporing

Samsung gjør også et stort poeng ut av lyden. Ved hjelp av noe selskapet kaller «OTS +» (Object Tracking Sound Plus) kan lyden automatisk flytte seg i de innebygde høyttalerne ved å gjenkjenne objekter i bildet. Du får 5.1-lyd og en mer altoppslukende opplevelse, spesielt i scener der det er mye bevegelse.

Ikke gå glipp av replikkene

Ved hjelp av «Active Voice Amplifier»-funksjonen skal Samsung sørge for at du ikke går glipp av replikker selv om det er mye støy i omgivelsene rundt deg. Teknologien sørger nemlig for å automatisk justere volumet på stemmene basert på den eksisterende lyden i rommet.

Her er et par andre nøkkelfunksjoner og nyheter som denne TV-en tilbyr:

  • Nytt «Universal Guide»-grensesnitt
  • «TV Plus» gir kundene gratis tilgang til mer enn 120 TV-kanaler
  • Med «Multi View» kan kundene multitaske mens de ser på TV. Brukerne kan se på flere ting samtidig, enten ved at to innholdsstrømmer vises ved siden av hverandre, eller med «Picture-in-Picture»-visning
  • Med «Tap View» kan brukerne enkelte speile innhold fra smarttelefoner
  • «Digital Butler» gjør det mulig å gjenkjenne og styre enheter som ikke kobles til med Wi-Fi eller Bluetooth.
  • Støtter Samsungs taleassistent Bixby, Amazon Alexa og Google Assistant

Verken pris eller tilgjengelighet er foreløpig offentliggjort.

Kilde:
Samsung

Annonse