googlenesthubxiaomi
Minst ett, men kanskje flere Xiaomi-kameraer, ga tilfeldige Google Nest Hub-brukere tilgang til andres kameraer.

Annonse


Tilfeldige hjem dukket opp i kamera-feeden – nå kaster Google dem ut

Google Nest Hub støtter integrasjon mot sikkerhetskameraer, som de fra kinesiske Xiaomi.

Viste andres sikkerhetskameraer

Men nå har Google trukket støtten smartskjermen etter at Xiaomi sin programvare i Mijia-kameraet (og muligens andre modeller), versjon 3.5.1_00.66, viste kameraer fra tilfeldige hjem.

Dette er mildt sagt et svært grovt sikkerhetsproblem, spesielt fordi slike kameraer ofte brukes som baby-kameraer, og ganske riktig: på Reddit er det publisert bilder av en sovende baby knipset av noen som overhode ikke skulle hatt tilgang.

Problemet demonstrert:

Google har reagert

Etter at krisen ble kjent trakk som nevnt Google støtten i Hub, og uttaler følgende:

Annonse


“Vi er klar over problemet og er i kontakt med Xiaomi for å finne en løsning. I mellomtiden deaktiverer vi Xiaomi-integrasjoner på enhetene våre.”

Rammede produkter

Det selges et Xiaomi Mijia-kamera i norske nettbutikker, men det ser ikke ut til at kameraet som kun er døpt Mijia er tilgjengelig (og som er bekreftet at har dette problemet) – kun “Mijia Xiaobai”. Uansett er støtten trukket for alle Xiaomis produkter med Nest Hub-støtte til de finner ut av dette.

Dette er kameraet som er bekreftet å ha problemet. Det er usikkert, men langt ifra utenkelig, at flere Mijia-kameraer hadde den samme feilen:

Bilde: Dio-V/Reddit

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse