Imagine Technologies Apple
Imagine og Apple samarbeider igjen.

Annonse


Kranglet med Apple i tre år – nå har de endelig blitt enige

En mangeårig bitter krangel mellom Apple og det britiske teknologiselskapet Imagination Technologies er nå avsluttet.

Det kommer frem av en uttalelse gitt av Imagination torsdag.

Selskapet bekrefter at det er inngått en «ny flerårig lisensavtale» med Apple. Avtalen innebærer at Apple får tilgang til et bredt utvalg av Imagination-eiendom mot at de betaler brikkeprodusenten lisensavgifter.

Slik startet krangelen

Imagination har tidligere mottatt betalinger, såkalte royalties, – fra Apple – fordi Cupertino-giganten har brukt grafikkomponenter fra det britiske selskapet i både iPhone og iPad-enheter. Ifølge Imagination ble avtalen som gjorde denne komponent-bruken mulig inngått i 2014.

Annonse


Men så ble forholdet mellom selskapene plutselig surt i begynnelsen av 2017. Apple advarte Imagination om at de ikke lenger ville bruke brikkedesignet – fra nå av skulle Apple bruke sine egne design. For Imaginations del var dette en krisesituasjon: Pengene de mottok fra Apple stod nemlig for halvparten av Imaginations årlige inntekter. Det britiske selskapets verdi sank 70 prosent på børs kort tid etter at saken ble kjent for offentligheten.

Anklaget Apple for uautorisert bruk

Imaginations kritiserte Apple offentlig og hevdet at iPhone-skaperen aldri ville være i stand til å gå videre uten å bryte eksisterende Imagination-patenter.

I mai ble samme år satte Imagination i gang en formell «disputt»- prosedyre med Apple, der sistnevnte selskap ble anklaget for uautorisert bruk av intellektuell eiendom. Apple slo hardt tilbake og hevdet at selskapet hadde visst i flere år at samarbeidet gradvis ville utfases.

Ble solgt

I etterkant av krangelen har Imagination klart å omorganisere bedriften og gjort den lønnsom. Likevel valgte ledelsen å selge selskapet – i november 2017 ble brikkeprodusenten kjøpt opp av kapitalselskapet Canyon Bridge.

Kilde:
9to5Mac
Imagine

Annonse