Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det ryktes at Apple vil lansere en dedikert spillmaskin neste år. (Ill.: Pixabay )

Skal Apple virkelig gjøre det utenkelige?

Spill: Ryktes gaming-Mac i 2020.

For spillentusiaster er det stort sett PC og konsoll som gjelder – Mac har aldri vært en plattform som har hatt spill som et av sine hovedfokus, selv om det til en viss grad er mulig å spille på Apples maskiner også.

Men nå kommer det noen interessante rykter fra Taiwan.

Spill-Mac med e-sport i fokus

Ifølge Patently Apple, som har videreformidlet informasjon som stammer fra taiwanske Apple-leverandører, planlegger selskapet å lansere en e-sportrettet Mac-maskin i 2020.

Det blir i så fall første gang Apple lanserer en fullblods spillmaskin. Ifølge Patently Apple vil prisen på maskinen ligge på rundt 5 000 dollar, altså 44 000 kroner.

WWDC neste år?

Det er uklart om det er snakk om en iMac-lignende maskin eller om det er en bærbar maskin.

Uansett: det ryktes at Apple vil annonsere maskinen under neste års World Wide Developer Conference i juni.

Det er vanskelig å bedømme sannsynligheten av dette ryktet, men at Apple satser mer på spill i dag, enn før, hersker det ingen tvil om.

Tidligere i år, da iOS 13 ble lansert, kom Apple Arcade, en abonnementsbasert spilltjeneste som tilbyr over 100 spill. Spillmaskinen som omtales i denne saken vil trolig kunne spille alle Arcade-spillene, men ryktene tilsier at Apple jobber med en mer tradisjonell gaming-maskin som muliggjør spilling av de virkelig store titlene.

Ny Windows-konkurrent?

Dersom Apple faktisk gjør dette vil det kanskje tvinge utviklere til å prioritere Mac i spillutviklingen i større grad enn i dag.

Kan Windows virkelig få en ny konkurrent? Vi tviler, men følger uansett spent med på utviklingen.

Kilde:
Patently Apple

Stikkord: Apple, gaming, mac, macos, Spill