Apple gaming maskin
Det ryktes at Apple vil lansere en dedikert spillmaskin neste år.

Annonse


Skal Apple virkelig gjøre det utenkelige?

For spillentusiaster er det stort sett PC og konsoll som gjelder – Mac har aldri vært en plattform som har hatt spill som et av sine hovedfokus, selv om det til en viss grad er mulig å spille på Apples maskiner også.

Men nå kommer det noen interessante rykter fra Taiwan.

Spill-Mac med e-sport i fokus

Ifølge Patently Apple, som har videreformidlet informasjon som stammer fra taiwanske Apple-leverandører, planlegger selskapet å lansere en e-sportrettet Mac-maskin i 2020.

Det blir i så fall første gang Apple lanserer en fullblods spillmaskin. Ifølge Patently Apple vil prisen på maskinen ligge på rundt 5 000 dollar, altså 44 000 kroner.

Annonse


WWDC neste år?

Det er uklart om det er snakk om en iMac-lignende maskin eller om det er en bærbar maskin.

Uansett: det ryktes at Apple vil annonsere maskinen under neste års World Wide Developer Conference i juni.

Det er vanskelig å bedømme sannsynligheten av dette ryktet, men at Apple satser mer på spill i dag, enn før, hersker det ingen tvil om.

Tidligere i år, da iOS 13 ble lansert, kom Apple Arcade, en abonnementsbasert spilltjeneste som tilbyr over 100 spill. Spillmaskinen som omtales i denne saken vil trolig kunne spille alle Arcade-spillene, men ryktene tilsier at Apple jobber med en mer tradisjonell gaming-maskin som muliggjør spilling av de virkelig store titlene.

Ny Windows-konkurrent?

Dersom Apple faktisk gjør dette vil det kanskje tvinge utviklere til å prioritere Mac i spillutviklingen i større grad enn i dag.

Kan Windows virkelig få en ny konkurrent? Vi tviler, men følger uansett spent med på utviklingen.

Kilde:
Patently Apple

Annonse