totok
De forente arabiske emirater anklages for å bruke app for masseovervåking.

Annonse


Apple trekker “ToTok” fra App Store etter mistanke om masseovervåking

Etter at New York Times kunne avsløre hvordan chattetjenesten ToTok ble benyttet av De forente arabiske emirater til å overvåke borgere så har Apple tatt steget med å fjerne applikasjonen fra deres plattform.

Oppdatert, 24. desember, 18:25:

Ved en feiltagelse meldte vi at dette gjaldt Saudi Arabia. Det stemmer ikke. Vi beklager feilen og artikkelen er oppdatert.

Forbindelser til sikkerhetsselskap

I rapporten ble det gjengitt opplysninger fra amerikansk myndighetspersonell der det ble antydet at applikasjonen ble brukt til å innhente data fra brukernes kontaktliste, i tillegg til at plasserinsdataen deres var utsatt ved at applikasjonen tilbød lokale værprognoser.

Annonse


Undersøkelsene har vist at applikasjonen har forbindelser til sikkerhetsselskapet DarkMatter med tilhold i Abu Dhabi. Selskapet er under etterforskning av FBI ifølge MacRumors. De etterforskes for mulig cyberkriminialitet.

Applikasjonen var særlig utbredt i De forente arabiske emirater den tiden den var tilgjengelig på App Store og Google Play Store, med flere millioner totale nedlastinger, også utenfor landet der både WhatsApp, Skype og lignende er til dels blokkert.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse