Google Chrome 79
Med Chrome 79 får du tilgang til en ny, nyttig funksjon.

Annonse


Ny Chrome-oppdatering fjerner irritasjonsmoment

Du har garantert opplevd det: du har mange faner oppe samtidig, og én av dem (eller flere) spiller av lyd eller video. Heldigvis har Google allerede gjort det enklere å identifisere hvilke faner lyden kommer fra, takket være lyd-ikonet som kan sees på hver enkelt fane.

Men du har fortsatt måttet manuelt besøke den aktuelle fanen for å avslutte medieavspillingen.

Takket være den nyeste Chrome-oppdateringen (Chrome 79) slipper du det.

Chrome
Til høyre ser du den nye knappen og oversikten over medieinnhold som spilles av.

Start eller stopp avspillingen på null komma niks

Med oppdateringen får du nemlig tilgang til en ny knapp, og når du trykker på knappen får du opp en oversikt over alle avspillinger som foregår i nettleseren. Hver enkelt mediefil, enten det er en YouTube-video eller podcast-episode, har dedikerte knapper som lar deg enten stoppe avspillingen, eller sette den i gang. En av knappene lar deg også hoppe videre til neste klipp.

Annonse


Funksjonen fungerer med alle mediefiler, men YouTube-videoer har i tillegg et bilde som gir deg en forhåndsvisning av innholdet, slik at det blir enklere å se hva du faktisk stopper, eller fortsetter å spille av. Funksjonen rulles ut i disse dager, men det kan ta noen dager før du får tilgang. Hvis du ønsker å aktivere den manuelt kan du gå til  chrome://flags/#global-media-controls.

Merk at lyd eller video allerede må være under avspilling for at knappen skal dukke opp.

Kilde:
Engadget

Annonse