nrk-tv-apple-tv-stromming-i-europa
NRK sitt innhold kan nå strømmes fra europeiske land gitt at du har et norsk personnummer og bostedsadresse.

Annonse


Nå kan du gjøre serietittingen på NRK i hele Europa

NRK utbroderer tilbudet om strømming til utenfor Norge og i alle EØS-land. Det gjør de til tross for at de ikke er påbudt dette av EU ettersom strømmetjenesten ikke betales for direkte, som Netflix og Sumo.

Personnummer og norsk adresse

På nettsiden sin skriver de at grunnen til denne store strukturendringen er enkel: vi ser ikke TV som vi gjorde før, takket være teknologi som har gitt nye muligheter. Hittil har det ifølge NRK vært svært kostbart å få rettigheter utenfor Norge, slik at man har prioritert innholdet for visning i Norge.

NRK skriver at et norsk personnummer og bostedsadresse i Norge er alt du trenger får å få tilgang på innholdet deres når man er i farta i EØS-land.

Det kreves en registrering første gangen, og NRK anbefaler at du gjør dette allerede nå slik at du slipper det når du er ute på ferie. Du bekrefter bosted i Norge gjennom BankID, her.

Annonse


Disse enhetene støttes

Strømming av innholdet deres i EØS-land er allerede tilgjengelig for brukere på datamaskin og mobil gjennom tv.nrk.no samt applikasjonen (NRK TV) for Android-enheter, men her kan det hende du må vente på en nyere oppdatering av applikasjonen for at det skal fungere. Den oppdaterte versjonen du er ute etter er versjon 3.1.0.

NRK planlegger også støtte for iPhone og iPad i tiden som kommer. Også Android TV og Apple TV forsøkes å bli tatt i varmen, men for nå er det ikke planlagt med støtte for Apple TV 2/3.

Kilde:
NRK beta

Annonse