satellitt
Apple har startet et prosjekt som innebærer arbeid med satellitter – kan det være for direkte dataoverføring til selskapets enheter?

Annonse


Noe stort på gang i Apple med satellittprosjekt: – Vil sende data direkte til iPhone

Mark Gurman i Bloomberg melder om at Apple har satt sammen et dedikert forskningsteam for å undersøke potensielle nye måter å overføre data til iPhone og andre enheter fra satellitter.

Mer nøyaktig posisjonering og mindre operatør-avhengighet?

Det er ikke kjent hvorvidt Apple regner med å måtte utvikle egne satellitter eller om de skal henvende seg til eksisterende aktører i bransjen.

Selskapet har i hvert fall håndplukket en rekke ingeniører med erfaring innen romfart og satellittdesign for å jobbe på et prosjekt der resultatene estimeres til å bli offentliggjort innen de neste fem årene. En altfor spesifikk bruk av satellittene har ikke blitt bestemt ennå og Apple er fremdeles veldig tidlig i startfasen, slik at det ikke nødvendigvis trenger å bety at noe stort kommer ut av forsøket.

Apples toppsjef, Tim Cook, har likevel giret opp innsatsen og gjort prosjektet til en stor prioritet innad selskapet. Potensielle fordeler Apple kan være ute etter spekuleres i å være mer presis geolokalisering for enhetene deres, forbedringer til karttjenesten og ny funksjonalitet, eller det kan være et sted i riktig retning for å bli mindre avhengig av teleoperatører.

Kilde:
MacRumors
Bloomberg