Facebook OS
Facebook vil kvitte seg med Android.

Annonse


Facebook lager splitter nytt operativsystem

Facebook ønsker å bli mindre avhengig av sine største konkurrenter, blant annet Apple og Google, og utvikler derfor et helt nytt operativsystem.

Fremtidige Oculus-hodesett kan kjøre «Facebook OS»

Det helt nye OS-et er først og fremst tiltenkt kommende produkter, blant annet VR- og AR-hodesett, ifølge Facebook, som selv har bekreftet utviklingen. Lykkes Facebook med dette arbeidet vil de etter hvert kunne erstatte Android med sitt egenutviklede operativsystem.

– Vil ønsker virkelig å forsikre oss om at neste generasjon har plass til oss. Vi tror ikke at vi kan stole på markedet, eller konkurrentene våre, for å forsikre oss om at det skjer. Så vi gjør det selv, sier Facebook til The Information.

Arbeidet ledes av Mark Lucovsky, en tidligere Microsoft-ingeniør som var sterkt delaktig i utviklingen av Windows NT.

Annonse


Gjør som Google, Amazon og Apple

Facebook jobber også med en ny stemmeassistent som potensielt kan ta opp kampen mot Siri, Alexa og Assistant. Selskapet skal ha tatt kontakt med Microsoft med det formål å skaffe seg lisens som lar Facebook bruke Bing-data for å trene assistenten. Det hevder en kilde overfor The Information, som også kan avsløre at dette arbeidet vil foregå i Facebooks nye gigantiske campus som bygges i Burlingame, California.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse