vwid3
De første av VWs ID.3 elbiler har større problemer med programvaren, og de vil måtte oppdateres manuelt før de sendes kundene.

Annonse


VW har et enormt problem med ID.3

Tyske Manager Magazine avslører at Volkswagen har store problemer med programvaren i den nye ID.3-serien med elbiler som er selskapets store elbilprosjekt.

Enormt problem rammer VW

Kilden hevder at selskapet vil måtte produsere tusenvis av biler, kanskje opp til 20 000, med svak programvare og at den samme programvaren vil måtte oppdateres manuelt. Dette er biler myntet på det europeiske markedet, så nordmenn som bestiller vil trolig også rammes av dette og kanskje få bilen levert senere enn ventet.

Det avsløres ikke hva problemet er, nøyaktig, men det omtales som “massivt.”

VW vil måtte parkere tusenvis av biler i lokaler de kommer til å leie, frem til våren, for så å manuell-oppdatere tusenvis av biler med programvare som fungerer.

Titusenvis har forhåndsreservert

Som nevnt er det snakk om opp til 20 000 biler som må få manuell-behandling før den andre runden produksjon starter i mai 2020 – disse bilene vil få kommende oppdateringer levert over nettet.

Forhåndsbestillingene startet i mai i år, og det tok selskapet kun en dag å nå 10 000 forhåndsbestillinger. Deretter ble 10 000 reservert i løpet av en måned og 10 000 til ble mottatt i september.

Den rimeligste modellen, 1ST, vil koste under 330 000 kroner.

Annonse