xbox-series-x

Annonse


Microsoft med hårete Xbox Series X-mål: – Skal eliminere ladetider

Sakte men sikkert får vi vite mer om Microsofts kommende konsollgenerasjon, som vi forrige uke fikk vite at skal hete Xbox Series X. Under The Game Awards skal Jason Ronald i selskapet ha fortalt Gamespot at deres mål er å “virtuelt eliminere” ladetider i spill.

– Det gjelder for oss å gi utviklerne verktøy og muligheter til å utnytte maskinvaren så effektivt som mulig. Et godt eksempel gjelder med tradisjonelle largingsdisker der vi stort sett har nådd maksgrensen slik at vi nå har investert i NVMe SSD-er som gir utviklerne et helt sett med nye muligheter til å redusere ladetider, og virtuelt eliminere disse.

Sony følger samme prinsipp

Ronald beskriver ulike scenarier der det bør være likegyldig hvorvidt du går fra én bane til neste, eller du ønsker å forflytte deg fra ett sted på en stor bane i et åpen verden-spill til et annet sted: det bør ikke være en ladetid knyttet til dette. Ulempen er ifølge Ronald ikke bare at man må vente, men at dette ødelegger den helhetlige opplevelsen.

Også Sony virker å ha investert i dette fra første stund med PS5. PlayStation 5-eksklusive “Godfall” er ifølge utvikleren Counterplay Games utviklet med en forutsetning om sømløse overganger mellom ulike scener.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse