Foxconn fabrikk Apple
Foxconn etterforsker svindelsak.

Annonse


Foxconn-sjefer solgte falske iPhone-modeller – tjente 385 millioner kroner

Foxconn er Apples viktigste produksjonspartner – det er blant annet ved disse fabrikkene iPhone-modellene settes sammen.

Men nå etterforskes Foxconns egne ansatte etter at det ble oppdaget omfattende svindelaktvitet ved en av selskapets fabrikker. Mellomledere i Foxconn skal ha solgt iPhone-er med ødelagte deler og tjent en formue, nærmere bestemt 385 millioner kroner, over en treårsperiode.

Les også: Innrømmer å ha brutt loven for å rekke iPhone 11-lansering

Ubrukelige iPhone-enheter

En ikke-navngitt taiwansk forretningsmann skal ha ledet svindelaktiviteten, sammen med flere ledere ved Foxconns Zhengzhou-fabrikk. Svindlerne brukte fabrikken for å få tilgang til ødelagte komponenter som normalt sett ville blitt destruert, i henhold til Foxconns retningslinjer.

Annonse


Komponentene ble deretter plassert i det som på utsiden så ut til å være fullt funksjonelle iPhone-er. Telefonene, som i realiteten var ubrukelige, ble deretter solgt videre til intetanende kunder.

Les også: Leverte inn over 1500 falske iPhone-enheter til Apple

Ifølge den taiwanske avisen Taiwan News er det trolig ledere ved Foxconns avdeling for komponentdestruering som har organisert den kriminelle aktiviteten fra innsiden, med god hjelp fra den eksterne forretningsmannen.

Apple varslet

Apple-sjef Tim Cook skal ha blitt informert om svindelen i juni i år. Senere skal det ha blitt satt i gang interne undersøkelser i Foxconn. Apples Business Assurance & Audit-team har også igangsatt en formell etterforskning av svindelen.

I en uttalelse gitt til CNA bekrefter Foxconn at saken er under etterforskning. Tidligere styreleder i Foxconn, Terry Gou, ønsker ikke å kommentere denne saken spesifikt, men sier på generelt grunnlag at «urimelige hendelser kan skje med en eller to arbeidere» i et selskap av denne størrelsen.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse