Samsung Galaxy Fold 2
Dette kan være andre generasjons Galaxy Fold.

Annonse


Dette er trolig Galaxy Fold 2

Samsung Galaxy Fold endte opp med å bli en av de første brettbare smarttelefonene på markedet, til tross for den flere måneder lange utsettelsen.

Klapptelefon-design

Andre generasjons Galaxy Fold kan bli avduket allerede i februar, samtidig som Samsung trekker sløret av den kommende Galaxy S11-serien. Men Galaxy Fold 2 (eller hva den nå enn kommer til å hete) får trolig et helt nytt design sammenlignet med forgjengeren.

Mens første generasjon åpner og lukker seg som en bok, vil den nye brettbare telefonen ligne mye mer på Motorolas brettbare Razr-telefon.

Det betyr at den får et «clamshell»-design som minner om tradisjonelle klapptelefoner.

Annonse


Nå har det blitt publisert flere bilder av det som skal være den kommende Fold-enheten. Telefonen har en Infinity O-panel med et selfie-kamera i midten, øverst på skjermen. Ut i fra bildene ser det ut til at den nye telefonen benytter seg av samme hengselssmekanisme som første generasjon, men legg merke til rammene – de ser ganske store ut.

Ligner på Samsung-konsept

Det er imidlertid vanskelig å bekrefte legitimiteten til disse bildene – det kan selvfølgelig være et konsept eller en tidlig prototyp.

Når det er sagt har det vært ryktet i lang tid at Samsung jobber med en brettbar enhet med clamshell-design. Bildene er også videreformidlet av den notoriske Samsung-lekkeren Ice Universe, noe som umiddelbart er med på å øke troverdigheten. Sist, men ikke minst, ligner bildene på det nye formfaktor-konseptet som Samsung delte tidligere i år:

2020 et spennende år

I går avslørte Huawei at de skal lansere en raskere og mer solid utgave av sin brettbare Mate X-telefon neste år – denne kommer også til Europa i motsetning til første generasjon som kun ble lansert i Kina.

Det ryktes også at Samsung skal lansere opptil to nye brettbare enheter neste år. En av dem blir visstnok rimeligere enn Galaxy Fold (dagens modell koster 21 000 kroner).

Kilde:
Ice Universe