Blade Runner

Annonse


Mange trodde Blade Runner-spillet var borte for alltid, men se nå!

Pek- og klikk-eventyrspillet Blade Runner fra 1997 ble hyllet for å ha fanget atmosfæren fra den originale filmen fra 1982.

Mistet kildekoden

Men spillet har i lang tid vært utilgjengelig for offentligheten. Da Westwood – studioet som utviklet spillet – skulle flytte i 2003, klarte de å miste kildekoden. Kun noen få kopier eksisterte, men det var ingen enkel jobb å finne disse.

Det kunne virke som at spillet var tapt for alltid. En digital nedlastbar utgave så i hvert fall ut til å være bare en fjern drøm.

Men i sommer begynte det å skje ting. Et team begynte å teste Blade Runner gjennom ScummVM, en emulator som gjør det mulig å spille spill på plattformer det ikke var designet for. I oktober klarte de endelig å få Blade Runner til å kjøre gjennom ScummVM. Det var et betydelig fremskritt, men dessverre ikke et stort nok fremskritt. For spillet kunne fortsatt ikke lastes ned av vanlige brukere.

Annonse


Men nå…

Fans har nå, sammen med GOG.com, rekonstruert spillet fra «scratch». Arbeidet har tatt åtte år og teamet, som består av programmerere, har samarbeidet med filmstudioet Alon Interactive Group for å lansere spillet på en lovlig måte.

Spillet er tilgjengelig på både Windows, macOS og Linux og koster 8.99 dollar, ca 81 kroner.

I spillet får du rollen som detektiven Ray McCoy. Med dine undersøkende evner og Blade Runner-verktøy skal du navigere deg gjennom mørke, regntunge Los Angeles-gater i jakten på androider.

Funksjoner:

  • Immerse yourself in the dark, gritty world of Los Angeles 2019, where you become both the hunter and the hunted.
  • Explore over 100 interactive environments including sets from the Ridley Scott’s 1982 movie.
  • Take part in a non-linear story that creates a unique experience every time you play.
  • Interact with over 70 motion-captured characters, all with their own AI and agendas.
  • Witness the climatic noir-style visuals, engulfed in smoke and rain.
  • Recognize the Hollywood cast from the original film including Sean Young, James Hong, Joe Turkel, Brion James, and William Sanderson.
  • Listen to the ambient, multi-track audio and hear the music which includes specially recreated cuts from the original Blade Runner soundtrack.
  • Step into the role of detective Ray McCoy and utilize Blade Runner tools you know from the movie. Use ESPER photo analysis machine to distinguish replicants from humans, and analyze all case clues with the Knowledge Integration Assistant.

Kilde:
GOG.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse