Annonse


Kryptovaluta-sjef døde – nå vil kundene åpne graven

I fjor mistet 76 000 krypto-kunder over hele verden tilgang til verdiene sine, da CuadrigaCX-sjefen Gerard Cotten døde brått i India.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

1.6 milliarder kroner er utilgjengelig

Cotten skal ha hatt det fulle ansvaret med å håndtere all den digitale valutaen, som i sin helhet utgjorde omkring 190 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,6 milliarder kroner. Han var også eneste som hadde passordene som kreves for tilgang til den digitale valutaen. Dermed var verdiene «frosset» og utilgjengelig for kundene.

Kona hevder hun ikke har passordet, og at de har forsøkt å få hjelp av en sikkerhetsekspert uten å lykkes.

Annonse


I ettertid av dødsfallet har det kommet frem nye opplysninger om Cotten. Det har blant annet blitt avslørt at Cotten kanaliserte mesteparten av pengene gjennom svindelkontoer og at han brukte pengene på seg selv og kona.

Les mer om kryptovaluta i våre guider: 

Tror ikke på dødsfallet

Nå vil kunder åpne Cottens grav for å finne svar. Det kommer frem via advokater som representerer Quadriga CX-brukere. Nå høres det kanskje rart ut at de vil åpne graven – det er jo ikke akkurat slik at Cotten tok med seg passordet ned i graven.

Nei, saken går dypere enn det. Det er svirrer nemlig spekulasjoner og rykter om at Cotten egentlig ikke er død. Advokatene mener nå at graven må åpnes for å kunne «bekrefte både identiteten og dødsårsaken».

«Mistenkelig omstendigheter»

Advokatene mener det er «mistenkelig omstendigheter rundt dødsfallet» og at det er nødvendig med «sikkerhet rundt spørsmålet om Cotten faktisk var syk».

Like etter at Cotten døde publiserte krypto-selskapet et innlegg på Facebook der de opplyste om at toppsjefen døde som følge av «komplikasjoner med Chrons sykdom› under en tur til India, der Cotten angivelig skulle åpne et barnehjem for å tilby trygghet for barn i nød.

Kona fortvilet

Richard Niedermayer er advokaten som representerer Cottens kone, Jennifer Robertson. Overfor New York Times sier Robertson at hjertet hennes ble «knust» da hun fikk høre at noen vil åpne hennes avdøde manns grav. Hun sier at «ingen må tvile på» Cottens død.

QuadrigaCX-brukerne ber nå om at åpningen av graven, og en påfølgende obuksjon, må gjennomføres i løpet av våren 2020 på grunn av bekymringer knyttet til nedbrytningen av den døde kroppen.

Kilde:
Gizmodo

Annonse