Epilepsi Twitter
Angripere har flere ganger brukt Twitter for å ramme epileptikere.

Annonse


Bombarderte epilepsi-forening med blinkende bilder på Twitter

Kan man bruke sosiale medier for å fysisk skade andre mennesker? Ja, dessverre, og det har skjedd flere ganger.

Angrep under epilepsimarkering

Epilepsy Foundation kan nå avsløre at organisasjonen har vært offer for en serie med angrep via Twitter. Angriperne skal ha nevnt Epilepsy Foundation-kontoen i flere tweets og brukt hashtagene deres for å eksponere dem for blinkende lys, noe som er kjent for å kunne utløse epileptiske anfall.

Og angrepene skjedde på verst tenkelige tidspunkt, nemlig under National Epilepsy Awareness Month i november. Trolig var det ekstra mange personer med epilepsi som overvåket Twitter-feeden denne dagen.

– Forkastelig

Det er ikke kjent om noen faktisk opplevde anfall som følge av angrepene, men organisasjonen ser likevel alvorlig på saken og har levert en anmeldelse til politiet.

Annonse


– Slike angrep er det samme som å ta med seg et blinkende lys til en konferanse der folk med epilepsi er samlet. At disse angrepene skjedde under National Epilepsy Awareness Month viser bare deres forkastelig natur, sier Jacqueline French i Epilepsy Foundation i en uttalelse.

Journalist fikk anfall av GIF-er

Dette er dog ikke første gang angripere benytter seg av Twitter for å utløse epileptiske anfall. I 2016 mottok journalisten Kurt Eichenwald en rekke Twitter-meldinger som inneholdt blinkende GIF-er.

Eichenwald er en kjent epileptiker og angriperne oppnådde det de ønsket – han fikk et anfall som følge av GIF-ene.

Twitter sier i en uttalelse at de jobber med å forhindre slike angrep.

– Vi utforsker flere måter å beskytte folk på Twitter fra denne typen misbruk, sier en talsperson for Twitter til CNET.

Kilde:
CNET

Annonse