Pirat USA
Kampen mot piratene fortsetter.

Annonse


Stod bak USAs største ulovlige strømmetjeneste – nå er de tatt

To menn som var tilknyttet USAs største piratnettsider har erklært seg skyldig i siktelsene mot dem. Personene var siktet for å ha brutt opphavsretten gjennom piratstjenestene iStreamItAll og Jetflicks.

Ulovlig betalingstjeneste

Darry Julius Polo (36) og Luis Angel Villarino (40) ble i august tiltalt sammen med seks andre personer etter at myndighetene aksjonerte mot hovedkvarteret deres.

Polo kunne den gang fortelle til politiet at iStreamItAll tilbød brukerne mer enn 118 000 TV-episoder og 10 000 filmer mot en månedelig sum. Både Polo og Villarino innrømmet også at de jobbet som programmerere for Las Vegas-baserte Jetflicks, en tjeneste som tilbød nesten 200 000 piratkopierte TV-episoder.

– Sofistikert programmering

Ifølge påtalemyndighetene tilbød de to tjenestene mer innhold enn både Hulu, Netflix, Vudu og Amazon Prime til sammen.

Annonse


– Polo brukte sofistikert programmering for å skrape globale piratnettsider for nytt ulovlig innhold. De lastet ned, prosesserte og lagret disse verkene før de deretter gjorde disse seriene og filmene tilgjengelig på servere i Canada. Slik kunne abonnentene strømme og laste ned, sier det amerikanske justisdepartementet i en uttalelse.

Tjenesten skal ha hatt flere titalls tusen abonnenter i USA og den var til stede på de fleste plattformer, inkludert smarttelefoner, nettbrett og konsoller.

Innrømmer hvitvasking

Begge mennene har erklært seg skyldige i anklagene om brudd på opphavsretten, men Polo har i tillegg erklært seg skyldig i hvitvasking.

Dommen skal etter planen falle i mars neste år.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse