Tesla Autopilot
Heldigvis ble ingen skadd i ulykken.

Annonse


Model 3 på Autopilot krasjet inn i politibil

Lørdag i forrige uke måtte politiet i Connecticut stoppe på motorveien og hjelpe en sjåfør som hadde trøbbel med bilen sin.

Politiet parkerte bak bilen, men det tok ikke lang tid før noe uventet skjedde: en Tesla Model 3-eier dundret inn i baksiden på politibilen. Det førte til at politibilen smalt inn i bilen foran.

Les også: Her velger Tesla-sjåføren å stole 100 prosent på den nye Autopilot-funksjonen

Så på hunden sin

Sjåføren av Tesla-en hevder han kjørte med Autopilot. Men han innrømmer at han ikke fulgte med på veien da ulykken skjedde – istedet skal han ha sett på hunden sin, som satt i baksetet.

Annonse


Ingen av de involverte ble skadd i ulykken, heller ikke hunden, skriver politiet i en uttalelse på Facebook. Der benytter de også sjansen til å påpeke at det ikke selges selvkjørende biler i dag.

«Selv om flere biler har noen automatiserte egenskaper, er det foreløpig ingen av bilene som selges i dag som har fullstendig automatisert eller selvkjørende egenskaper. Uavhengig av bilen din sine egenskaper må du være fullstendig oppmerksom hele tiden for å forsikre trygg kjøring», heter det i uttalelse.

Les også: Hevder at autopilot tok livet av ektemannen – krever erstatning fra Tesla

Tesla har også gjort det klinkende klart at Autopilot-funksjonen ikke erstatter oppmerksomheten til sjåføren. Derfor bes alle sjåfører om å ha hendene på rattet til enhver tid.

Etterforsker hendelsen

Nå skal National Highway Traffic Safety Administration etterforske hendelsen – det opplyste myndighetene fredag. Etterforskningen ledes av den samme enheten som allerede undersøker 12 andre krasjer som involverer Autopilot. Modellen som var involvert i hendelsen som omtales i denne saken, skal ha vært en Model 3 fra 2018. Tesla-sjåføren skal ha fått bot på bakgrunn av det politiet betegner som uforsvarlig kjøring.

Kilde:
Bloomberg

Annonse