Google Maps
Google Maps nesten hele verdens befolkning.

Annonse


Startet som et sideprosjekt – dekker nå 16 millioner kilometer

Google Maps har i mange år gitt brukerne mulighet til å se verden via satellittbilder og «Street View»-funksjonen. Men hvor store deler av verdens befolkning dekker disse bildene?

Det gir Google oss et lite innblikk i gjennom et nytt blogginnlegg. Selskapet sier selv at de nå dekker 16 millioner kilometer gjennom Street View-funksjonen. Distansen er lang nok til at man kan sirkle rundt planeten vår 400 ganger.

For å fange Street View-bildene bruker Google biler som er utstyrt med ni kameraer som kan ta høyoppløste bilder fra ulike vinkler mens de kjører. Bilene har også lidar-sensorer som bruker lasestråler for å måle distanser på en nøyaktig måte.

Google Maps Street View
Slik har Street View-dekningen økt siden 2007.

Bruker kameler og sauer

Selv ikke Google kan komme seg frem med bil over alt, og i slike tilfeller benytter de seg «manuell» arbeidskraft – Google Maps-ansatte sendes nemlig ut med spesiallagde Street View-sekker som kan ta bildene de trenger.

Annonse


Dette utstyret festes også til båter, sauer, kameler og speider-grupper. På denne måten kan Google fange bilder på steder der «ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Når bildene er tatt, bruker Google en teknikk kalt fotogrammetri for å sy sammen bildene til ett enkelt bilde.

«Fordi vi har raffinert denne teknikken gjennom ti år, er vi nå i stand til å justere biler fra flere kilder, både Street View, flyfoto og satellitt-bilder, med en nøyaktighet på ned til én meter», skriver Google.

Videre opplyser Google om at Google Earth dekker områder hvor 98 prosent av verdens befolkning lever. Ifølge CNET er dette første gang Google avslører tall som viser omfanget av Maps.

Kilde:
Google

Annonse